Prullenbakken

Wij weten natuurlijk niet wat jullie als eerste opviel. We doen een voorzetje voor wat had kunnen opvallen:

  • “Hé, er staat een trein.”
  • “Er ligt een papiertje op de grond.”
  • “Er lijkt een reiziger te lopen”

En toen zag iemand het: “Er staan toch wel vreselijk veel prullenbakken’’. 7 op zo’n kleine oppervlakte.

Ja, weet één te zeggen, aan de andere kant van de kiosk is het ook zo.

Weet je wat nu het grappige is? ‘’We hebben wel ons prestatiecontract prullenbakken plaatsen gehaald’’.

Lantaarnpaal

De lantaarnpaal is wellicht iets duidelijker op het eerste gezicht. Deze staat midden in het parkeervak. Om deze te illustreren kunnen jullie kijken naar een filmpje van RTV Rijnmond over de kwestie:

Wegwijsbordjes

En dan de wegwijsbordjes. Ook deze behoeft weinig toelichting. Elke partij die bordjes heeft geplaatst heeft zijn/haar prestatie behaald, maar de klant (de wegzoekende burger) is het overzicht volledig kwijt. En dan hebben we het nog niet gehad over de noodzaak tot, maar waarschijnlijk het totale gebrek aan, onderlinge afstemming tussen alle wegwijsbordleveranciers.

Urinoirs

En tot slot de urinoirs (niet in alle versies van deze KoersKaart opgenomen). Dit kan alleen op papier zijn bedacht en in opdracht zijn uitgevoerd. “Zo staat het toch op tekening ?!” Welke autonome vakman zou dit toestaan?

Bonus: het terras

En dan nog een extraatje. Hier zie je het verschil tussen de Amerikaanse manier van koffie drinken én de Europese. Zeg het maar, welke is efficiënter op papier en welke in de praktijk? En buiten dat feit, welke is gezelliger? Dat is toch glashelder?