Meet the SDG’s! (EN)

A valuable tool for organizations to explore the SDG’s and make impact together.

 0,00 34,30

Beschrijving

Het kon niet uitblijven: een KoersKaart om binnen organisaties in gesprek te gaan over de SDG’s!

De SDG’s (Sustainable Development Goals) zijn 17 doelen om van de wereld een betere plek te maken in 2030. Deze doelen zijn geformuleerd in 2015 door de landen die zijn aangesloten bij de Verenigde Naties (VN) en vormen een mondiaal kompas voor uitdagingen als armoede, onderwijs en de klimaatcrisis.

Bedrijven en organisaties plaatsen maatschappelijke impact steeds hoger op de agenda. En gelukkig zien we steeds meer organisaties vanuit intrinsieke motivatie initiatieven nemen rond duurzaamheid. Maar er heerst ook nog veel onbekendheid rondom de SDG’s en/of de concrete implementatie daarvan. En dat willen wij als initiatiefnemers van deze SDG-RoadMapp veranderen.

Wij geloven dat sustainability niet iets is dat je als organisatie of bedrijf ‘erbij’ doet maar dat het verankerd moet zijn (als integraal onderdeel) in de strategie. Ook geloven wij dat vernieuwing binnen organisaties versneld kan worden als je in staat bent om in het proces van strategievorming de input van medewerkers te betrekken en hun potentieel maximaal te benutten.

De SDG-KoersKaart vormt in onze ogen een waardevol hulpmiddel voor organisaties en bedrijven om met hun medewerkers (op alle niveaus) de SDG’s te verkennen en er concreet mee aan de slag te gaan. Hoe meer medewerkers ‘meespelen’, hoe meer ideeën er beschikbaar komen om duurzaamheid tastbaar en concreet te maken in jullie context. Op basis hiervan kan verdere strategievorming plaatsvinden en/of kan de strategie worden bijgesteld.

Hoe mooi zou het zijn als we een brede dialoog op gang kunnen brengen, binnen organisaties en over organisatiegrenzen heen. “Pay it Forward” is de manier waarop we dit graag willen realiseren. Wat zou het fantastisch zijn als deze dialoog ook thuis gevoerd wordt. Wat zou het geweldig zijn als medewerkers de (analoge) versie toegespeeld krijgen in het kerstpakket van 2020! U wilt toch ook bijdragen aan de realisatie van de SDG’s?

Initiatiefnemer: The Art of Dialogue: Harry Jonker en Dick van Dommelen

Co-creators: SDG House, SDG Nederland, Moonen Packaging, Yellow Star, ANWB, Ceva Logistics, Avans
Hogeschool, Erasmus Universiteit, Haagse Hogeschool, Tony’s Chocolonely, SeDGe, Sustainalize, Royal Haskoning,
DSV, Ahold/Delhaize, CKC Seminars, VNG, Finch and Beak, VNO-NCW, Jeckx, CN Solutions

Extra informatie

Soort

Losbladig (PDF,2-in-1), Grootformaat (Gedrukt)

Aantal Spelers

3 tot 9

Speelduur

120 min

Taal

English

Geschikt voor

Gelegenheidscoalities, Vaste teams

Extra’s

Filmpje

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Meet the SDG’s! (EN)” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *